Кошик
579 відгуків
Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг.
  • Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг., фото 2
  • Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг., фото 3

Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг.

1 430 

  • В наявності
+380 (68) 333-05-06
  • +380 (66) 465-68-46
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг.Мікромід 10 кг. / Mikramid 10 кг.
1 430 
В наявності
+380 (68) 333-05-06
  • +380 (66) 465-68-46
Опис
Інформація для замовлення

Мікромід 10 кг Mikramid 10 кг

Найконцентрованіше азотне добриво (вміст азоту 45%). В об'ємі 10 см3 міститься 6,5 г (1 г займає 1,55 см3), тобто у склянці (200 мл) поміститься 130 г, у сірковій коробці 13 г. Добриво сильно розчинне у воді, не злежується, добре змішується з іншими добривами, вноситься під усі рослини. Найбільший ефект дає на нейтральних і уапняних ґрунтах. Має невеликий підкладний ефект, тобто зменшує кислотність ґрунту, проте після нітрифікації — підкислює.

Як у відкритому, так і в захищеному ґрунті сечовину застосовують навесні та влітку. Застосування її восени в захищеному ґрунті може стати причиною аміального отруєння овочевих культур, у відкритому ґрунті відбудеться вимивання азоту з талими водами.

Взимку в захищеному ґрунті її можна вносити за два тижні перед висаджуванням розсади — 5-6 г/м2. Можна також використовувати для кореневого та некореневого підживлення овочів у весняну та літню пору. Під час кореневого підживлення доза азоту становить 5-8 г або 10-17 г добрива на 1 м2. Для некоректного підживлення застосовують розчин сечовини: в 1 л води розчиняють 4-6 г сечовини. На кожні 10 м2 використовують 1 л розчину. В окристому ґрунті вносять згідно з рекомендаціями.

Азотні добрива використовуються в овочеводстві та господарстві найширше, оскільки безпосередньо збільшують зелену масу рослин, і як наслідок — врожайність.

Вміст азоту в ґрунті нестабільний і залежить від багатьох умов, зокрема погодних, швидко знижується через винос з урожаєм, вимивання та інші чинники. Тому потрібне щорічно його заповнення мінеральними азотними або органічними добривами, а також вирощуванням бобових рослин, що фіксують азот із повітря ґрунту.

признаки азотного голоданияЗагальні ознаки азотного голодування: гальмування росту рослин; в овочевих культур старе листя набуває жовто-зеленого кольору; у плодового листя додатково фарбуються в червоний колір, після зав'язування плодів частина їх обсипається, а листя, що залишилося, стає дрібними, зі щільною м'якоттю.

Застосування мінеральних азотних добрив є найпростішим способом підвищення вмісту азоту в ґрунті. Однак серед усіх мінеральних добрив азотні найбільш небезпечні під час передозування: зайвий азот накопичується в овочах у формі ніратів і нітритів, шкідливих для здоров'я людини (запобіжно допустимі концентрації нітратів у овочах наведені в розділі "Технічні умови, стандарти на продукцію" за окремими овочами. Тому необхідно дотримуватися норм внесення добрив. Нітрати в рослинах накопичуються не тільки у разі надлишку азоту, але й у разі нестачі  молібдену та заліза, що сприяють відновленню нітратного азоту (NO3) до аміальної (NH4).

Расчет нормы внесения азотаНорму внесення можна розрахувати самостійно для певного азотного добрива під кожну культуру. Це найжорсткіший і найточніший спосіб визначити норму внесення, але для цього потрібно знати запаси мінерального азоту та гумусу у Вашому ґрунті (зразки аналізуються в спеціальних лабораторіях, які є в будь-яких великих містах).

Менш точний, але простіший спосіб — скористатися рекомендованими нормами внесення азоту (див. розділ "Удобрення" у "Технологіях вирощування" конкретних культур) і вирахувати норму для певного азотного добрива, знаючи процентний вміст у ньому азоту (зведено на пакованні або см). Наприклад, якщо під моркву рекомендується вносити 12 г азоту на 1 м2, то сечовини (вміст азоту 46%) потрібно буде 12 * 100 / 46 = 26 г/м2. На жаль, водночас не враховується вміст азоту в ґрунті.

Найнеточніший і найлегший спосіб — просто дотримуватися загальних рекомендацій на пакованні азотного добрива. Однак зазвичай навіть у цьому разі вдається уникнути передозування.

Є різні способи внесення азотних добрив, але в будь-якому разі добрива мають бути зароблені в ґрунт, оскільки навіть нетривале (2-3 години) перебування їх на сонці та відкритому повітрі різко знижує вміст азоту. Азот може проникати в нижчі шари ґрунту з дощовою або поливною водою, тому допускається заділення азотних добрив неглибоко: вносити під передпоєву культивацію або навіть розкидати та заробити граблями.

Брудний азот легко вимивається з ґрунту, наприклад, навесні з талими водами, тому більшість азотних добрив у відкритому ґрунті не можна вносити восени, на відміну від інших добрив

  • Ціна: 1 430 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner